Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 89


klik om te vergrotenDeze foto is afkomstig uit het archief van de NRM (Nederlandsche Rotogravure Maatschappij) uit Leiden, er is mogelijk een prentbriefkaart van uitgegeven. De tekst (zie vergroting) is waarschijnlijk overgenomen uit een register van het bedrijf of van een envelop/omslag en zou dus betrouwbaar moeten zijn. Bij andere foto's van dezelfde herkomst was de tekst in ieder geval correct. Op de achterzijde van de foto staat het nummer 2906 in een oud handschrift. De foto's van de NRM zijn globaal uit de periode 1915-1920. Wanneer dit een oud huisje aan de Laan van Meerdervoort is, wat zien we dan links op de achtergrond? De ver uit elkaar staande ramen wijzen op een bedrijfspand. Op afbeeldingen van de tramremise aan de Lijsterbesstraat en de fabriek van Rademaker valt een dergelijke gevel niet te ontdekken.


Laan van Eik en Duinen, op de achtergrond de Ribesstraat

naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
H de Haas.
di 12-7-2011 14:22:58
Geen idee.niet van toepassingZo te zien een vrij groot pand wat doorloopt tot het gat tussen de bomen. Op het dak staan lichtramen en deze zijn doorgaans op het noorden of N/W gericht. Dat betekent dat we hier in zuidelijke Z/W richting kijken. Het pand heeft zo te zien 3 bouwlagen en als ik een locatie zou moeten bepalen, dan zou ik dit omgeving Meer en Bos zoeken dicht tegen Loosduinen. 
d.kralt
wo 13-7-2011 09:31:27
Ribesstraatik weet het zekerVolgens mij staat het gebouw links op het zptje aan de Ribesstraat.
Zie link:
http://maps.google.nl/maps? 
d.kralt
wo 13-7-2011 09:35:55
Laan van Eik en Duinenik weet het zekerHet gebouw op de voorgrond staat dan aan de Laan van Eik en Duinen 
d.kralt
wo 13-7-2011 09:46:26
Laan van Eik en Duinenhet is maar een ideeIk heb in de Haagse Beeldbank geen foto van het huisje kunnen vinden, maar wel van het bruggetje! Zie foto: 0.41130 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
wo 13-7-2011 10:27:38
Laan van Eik en Duinenik weet het zekerHet gebouw aan de Ribesstraat is de achterzijde van de remise Lijsterbesstraat. De boerderij (?) naast het bruggetje stond dan inderdaad aan de Laan van Eik en Duinen. Bedankt D. Kralt voor deze mooie oplossing! 

Reageer op Haags zoekplaatje 89
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 600 tekens):