Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 69


klik om te vergrotenAmateurfotograaf C. Looije maakte in en kort na de Tweede Wereldoorlog een serie kleinbeeldopnamen in Den Haag. Hij fotografeerde de bouw van de tankmuur aan de Stadhouderslaan (later Eisenhowerlaan), het vertrek van de Duitsers, de bevrijdingsparade van 21 mei 1945 en de verwoestingen van het Bezuidenhout en de omgeving van het Korte Voorhout. Om de serie van C. Looije te bekijken, ga naar www.haagsebeeldbank.nl en zoek op 'Looije'.
De negatiefstrook waarop dit zoekplaatje voorkomt bevat ook een variant van deze opname en opnamen van Groot Hertoginnebrug en de Conradkade.
De gedeeltelijk gesloopte en deels dichtgemetselde panden naast 'asperges' en prikkeldraad moeten zich bevinden in de zone van de Atlantikwall (zie kaart uit 1944). Zo te zien is dit de voorzijde met uitgebouwde ingangsportalen en voortuintjes. Links een elektriciteitshuisje/reclamezuil en op de achtergrond grasland en bossage.naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
H de Haas.
vr 8-1-2010 02:23:16
Valkenboskade hoek Hanenburglaan.ik weet het bijna zekerMet mijn diepste jeugdherinneringen in het achterhoofd en wat zoekwerk in de beeldbank kan dit bijna niet anders zijn dan de Hanenburglaan gezien naar de Vaklkenboskade. Die peperbus is op foto's van het HGA te zien en die tankversperring was daar ook. Toch leuk dat je eerste levensherinneringen niet zijn verwaterd. 
Wim de Koning Gans
vr 8-1-2010 09:30:59
Goudenregenstraat 257-255 hoek Hanenburglaan, gezien naar de Valkenboskadeik weet het zekerOp de Hanenburglaan hoek Valkenboskade is het niet, maar aan de Goudenregenstraat hoek Hanenburglaan stonden (en staan) wel huizen met uitgebouwde ingangsportalen. Bedankt Hans! Zie Google street view
 
H de Haas.
za 9-1-2010 17:49:49
N.V.T.niet van toepassingEen andere bewijsfoto is te zien op 5.00737. Daarbij kwam ik ook weer foto's tegen van mijn geboortehuis aan de Begoniastraat, een onbeschrijflijk gevoel geeft dat! 

Reageer op Haags zoekplaatje 69
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 600 tekens):