Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 63


klik om te vergrotenDeze fotokaart van rond 1920 laat boven- en benedenhuizen zien met een tussenbouw. Tussen de voordeuren van de boven- en benedenhuizen bevindt zich een apart bouwdeel, waarin de slaapkamers van de benedenhuizen zijn ondergebracht. Rechts waarschijnlijk de nummers 34 en 32 maar 54 en 52 is ook mogelijk. Tussenbouwen die boven de huizen uitsteken komen o.a. voor in de Jacob Mosselstraat, Buijs Ballotstraat en Columbusstraat, maar daar is het niet. Het aparte van deze tussenbouw is dat er een souterrain is én een uitstekende kapverdieping, waardoor de tussenbouw maar liefst twee etages meer telt dan de omringende bebouwing. Ook het feit dat er per verdieping twee aparte vensters zijn, is opmerkelijk.


naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Martin Snuverink
do 5-3-2009 17:57:18
Zie toelichtingniet van toepassingTussenbouwhuizen komen/kwamen voor in de buurten Bezuidenhout tussen Staatsspoor en Laan van NOI, Duinoord, Regentessekwartier, Valkenbos en Statenkwartier en misschien elders een verdwaald exemplaar. We zien de schaduwzijde met even nummers. Dan is het Bezuidenhout vrijwel niet mogelijk.
Het zeer aparte souterrain zou het makkelijk moeten maken, maar helaas. De twee vensters per kamer in de tussenbouw zijn niet heel bijzonder. Mijn vroegere (tussenbouw)woning Galvanistraat 58 had die ook. 
Wim de Koning Gans
zo 5-4-2009 17:50:30
Van der Heimstraat 34-28.ik weet het zekerFietsend op de Frederik Hendriklaan zag ik in de Van der Heimstraat uitsteeksels op de daken. Toch maar even een kijkje genomen en tot mijn verbazing zag ik bij de nummers 34-28 een tussenbouw met souterrain en een uítstekende topverdieping. Alle details kloppen. Deze straat was wel in beeld geweest bij mijn zoektocht maar verworpen omdat ik dacht te zien dat de huizen er allemaal vier bouwlagen hebben.  
Rien Solcer
ma 6-4-2009 19:25:11
nvtniet van toepassingGoed gezien Wim, waar fietsen al niet goed voor is!. 

Reageer op Haags zoekplaatje 63
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 600 tekens):