Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 49


klik om te vergrotenFoto ingezonden door Xandra Haijer. Een landelijk huis, zo te zien aan een dijk. Op de achtergrond een rokende schoorsteen. De foto draagt het stempel: 'C.H. de Steur, Weigeliaplein 64 Den Haag, Sport- en reportagefoto's'. Het Haags Gemeentearchief heeft twee foto's van deze fotograaf: 'Trekvliet met Hoekweg in Voorburg' en 'Laakhaven', beide gedateerd op ca. 1965.naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Martin Snuverink
ma 26-11-2007 22:11:58
Westland, misschien Loosduinenhet zou heel goed kunnenGezien de schoorsteen een bedrijfje met stookinstallatie, misschien wasserijtje. 1965? Zwarte rook, dan nog geen aardgas! Er is geen dijk, wel een slootje op de voorgrond. Voorgevel en ingang van het huis zijn aan de straatweg links. Voor ons zien we een zijpad, in het Westland meestal met "laan" aangeduid. Gezien de zonstand is de voorgevel ongeveer naar het zuiden tot westen gericht. Ik denk aan Loosduinen, maar heb er geen passende plek kunnen vinden. 
Martin Snuverink
di 11-12-2007 17:33:16
Westland of (gem.)Leidschendamhet is maar een ideeOudere Loosduiners verzekerden mij dat dit zeker geen wasserij aldaar was en waarschijnlijk helemaal geen Loosduinen.
Het zou ook een smederij of zelfs een conservenfabriekje kunnen zijn. 
berg j w
zo 23-12-2007 15:17:56
leidschendam voorburg trekvlietweg bij de ophaal brughet zou heel goed kunnengezien de bouw en(omgeving) wat er op staat zou het heeel goed kunnen 
c. zonneveld
ma 14-12-2009 20:45:41
veurselaantjehet zou heel goed kunnendit is volgens mij de wasserij
van de firma (Kan ) het Veurselaantje\was gelegen tussen de
Rodelaan en DrBeguinlaan in voorburg
(hetlaantje achter het oude Tonegido veld) 
c.zonneveld
vr 23-7-2010 21:01:04
voorburg vuerselaantjeik weet het zeker deze woning tevens wasserij stond in een klein buurtschapje ver van de toen=
malige bebouwing. in de volksmond werd dit buurtje het hol genoemd omdat dit ver buiten het dorp was aldus een voormaligebewoner .


 
Wim de Koning Gans
ma 16-8-2010 10:26:04
Veurselaan in Voorburgik weet het zekerHet Gemeentearchief Leidschendam-Voorburg heeft op mijn verzoek naar deze foto gekeken. Zojuist heb ik de volgende reactie ontvangen: "De van jullie ontvangen foto is van een pand aan de Veurselaan nabij de hoek van de Dr. Beguinlaan in Voorburg. Het was tot in de jaren '60 de wasserij van Van den Akker, Veurselaan 39, op het gedeelte wat in de volksmond 'het zwarte pad' werd en wordt genoemd. Min of meer op deze plek ligt nu de Sytwendetunnel in dit tracÚ en is er nieuwbouw van woningen rondom gepleegd." 

Reageer op Haags zoekplaatje 49
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 600 tekens):