Uw zoekopdracht

Haags Zoekplaatje 413

klik om te vergroten
Dit is een opname door Fotoburo "Meyer", aanwinstnummer 1960/244. Het zal dus een foto zijn uit 1960 of uit de jaren '50. De wanden zijn versierd met onder meer pauwen.

Wachtruimte en koffiebar van het Rode Kruisziekenhuis aan de Sportlaan in Den Haag.

naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Stefan de Leeuw
18-10-2016 10:02
N.v.t.niet van toepassingDie typische houten constructie, de gieter, de spoelbak(?), de herders links en rechts, de pauwen en die tunnel in het midden doen mij vermoeden dat wij hier met een rouwcentrum o.i.d. - en misschien wel op een begraafplaats - te maken hebben.  
Hans de Haas
20-10-2016 19:48
N.V.Tniet van toepassingDit lijkt mij nieuw of verbouwd en nog niet klaar. Behalve dat er een paar TL balken hangen, vermoedelijk ook tijdelijk, ontbreekt het totaal aan verlichting. Nog geen vloerbedekking en ook geen meubilair. De functie zou een aula kunnen zijn wat staat tegen een bestaand veel hoger gebouw. Rechts een opgang die niet voert naar een etage op deze vleugel, want als ik de foto ga vergroten, dan zie ik rechts door de ruiten een witte muur die naar boven doorloopt. Die kaders achterin zijn volgens mij geen ramen en ik vermoed dat daar afbeeldingen in geplaatst gaan worden, de lijsten moeten nog worden geschilderd want zij staan nog in de plamuur. Mogelijk zijn die afbeeldingen daar al geplaatst en zijn deze afgeplakt. Dus ga ik zoeken naar een lichtkleurig gebouw met lage uitbouw. 
J. Krul
21-10-2016 08:29
Sportlaan koffiebar Rode Kruis ziekenhuisik weet het zekerZie 6.15887 
Wim de Koning Gans (HGA)
21-10-2016 08:43
Sportlaan koffiebar Rode Kruis ziekenhuisik weet het zekerBravo Jeffrey! Het is deze aanbouw aan de zijde van de Sportlaan: streetview. In een artikel in de Haagsche Courant (alleen op de studiezaal van het HGA in te zien) van 13-3-1959, over het in aanbouw zijnde ziekenhuis, staat dat bij de poliklinieken in de vleugel aan de Sportlaan een grote wachtruimte kwam met gebogen ramen, met koffiebar. De architect was M.J. Luthmann. Voor de zalen werd toen nog onderscheid gemaakt tussen zaalpatiŽnten (maximaal 6 per zaal) en klassepatiŽnten (5, 3, 2 of 1 per kamer). De duurste kamers op de bovenste verdieping beschikten over een buitenruimte.  
Stefan de Leeuw
21-10-2016 10:10
N.v.t.niet van toepassingSoms schiet je qua onderbouwing volledig mis en zet je anderen ook op het verkeerde been. Maar ja, niet geschoten ...
In ieder geval is dit plaatje ook weer goed thuisgebracht en daar gaat het om. 

Reageer op Haags zoekplaatje 413
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 1000 tekens):

U kunt nog tekens typen
Haagse zoekplaatjes wordt u aangeboden door het Haags Gemeentearchief

Heeft u de smaak te pakken? Meer zoekplaatjes uit heel Nederland vindt u op www.zoekplaatjes.nl.       naar boven