Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 39


klik om te vergrotenHet oorspronkelijke bijschrift van deze foto luidde 'Zwembad De Waterthor', maar dat bleek niet te kloppen. Wat de opname uit 1978 van fotograaf Robert Scheers dan wel voorstelt, is nog niet duidelijk. Wie herkent dit zwembad?

naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Martin Snuverink
29-11-2006 00:01
Niet in Den Haagniet van toepassingKan overal zijn, behalve in Den Haag.
Het zou het pas in 1976 gebouwde en inmiddels al weer jaren verdwenen zwembad annex sportcentrum De Vliegermolen in Voorburg kunnen zijn, maar daar kan ik niet van getuigen. 
H de Haas.
29-11-2006 00:32
Geen openbare zwemgelegenheid.niet van toepassingDit is geen openbare zwem gelegenheid.
Als zoon van een grote zwemmersfamilie ken ik vrijwel ieder bad in Den Haag.
Het ontbreekt aan duik planken en tribunes of balkons. Vermoedelijk een bad behorend bij een groot hotel.
Bovendien hebben vrijwel alle baden nog een instuctie bad er tegenaan. 
Martin Snuverink
29-11-2006 16:11
Buiten Den Haagik weet het bijna zekerDit is duidelijk een 25meterbad voor (trainings)wedstrijden. Hotelbaden en instructiebaden zijn meestal kleiner. Voor zover ik weet zijn de enige Haagse hotels met zwembad Bel Air en Carlton Beach en die zijn het niet (zie foto's op Archimedes). 
H de Haas.
30-11-2006 02:45
De Duikelaar Hardingsveld/Giessendam ?het zou heel goed kunnenMet Google zoekend op Zwemvereniging kwam ik op een site van een avond marathon. Dit bad lijkt overeenkomsten te hebben, 25 meter en 5 banen breed.
Ook de tegels van de startblokken lijken te kloppen en een vrij laag plafond met dezelfde tekening. Ik kan het niet verder nakijken, misschien is het een tip. 
H de Haas.
30-11-2006 02:54
N.V.Tniet van toepassingDit kan tevens verklaren waarom het zo'n klein bad is, het grote en voornaamste bad is een buiten bad. 
Martin Snuverink
30-11-2006 22:06
Niet in den haag en niet in Hardinxveld-Giessendamik weet het bijna zekerHelaas voor Hans de Haas levert googlen op Duikelaar (afbeeldingen) een groot aantal beelden op waaruit blijkt dat dit niet in Hardinxveld-Giessendam is.  
Martin Snuverink
30-11-2006 22:51
Leidschendam ( De Fluit) of Monster (De Boetzelaer)het zou heel goed kunnen25m-baden met 5 banen komen vrij weinig voor. Te onderzoeken mogelijkheden in de Haagse omgeving zijn De Fluit in Leidschendam (5 banen) en De Boetzelaer in Monster (25m x 14m). Herkent iemand een van deze baden? 
Martin Snuverink
1-12-2006 13:29
Monster, Zwembad De Boetzelaer, Madeweg 36ik weet het zekerHet is definitief De Boetzelaer in Monster na ingrijpende verbouwingen. Zie http://www.energieprojecten.nl/print_boetzelaer.html
en
http://www.deboetzelaer.nl/Accommodatie/index.htm  
H de Haas.
1-12-2006 15:22
N.V.T.niet van toepassingIk neem direct aan dat Martin gelijk heeft, deze had ik al eerder gevonden maar direct weer laten varen i.v.m de hoogte van de bassinrand. Zelf vond ik Hardinxsveld/Giessendam er meer op lijken, maar daar zag ik later ook veel verschillen. Er kan natuurlijk veel veranderen na een verbouwing. 
H de Haas.
3-12-2006 04:00
Geen idee.niet van toepassingIk heb toch zeer ernstige twijfels bij de oplossing van Martin. Alleen de lichtval zegt mij dat het niet de Boetzelaer kan zijn. Op het ZP staan links de kleedhojes en daar komt geen licht vandaan terwijl dit duidelijk van rechts komt. Verder zijn ook de startblokken anders en loopt de nummering van de banen andersom. Ook de bassin rand klopt niet. 
H de Haas.
3-12-2006 04:06
Vervolg.niet van toepassingAls er foto's op de site staan, dan neem ik aan dat het de laatste zijn en niet van voor de verbouwing. Ik zoek nog wel even verder en het leuke van zo'n zoektocht is, dat ik een foto ben tegen gekomen van de Kampioensploeg uit 1935 waar ook mijn vader op staat, wist van het bestaan niet af! 
Ron Wessels
4-12-2006 19:34
Zwembad Olympus in Zoetermeerik weet het bijna zekerHet is zeker niet de Boetselaer en ook de Vliegermolen valt af, want die had een hoge tribune aan de zijkant. Kenmerken van Olympus: lage plafond (sporthal erboven) en achteraan links het instructiebad. Achteraan gaat het dak een stuk omhoog (de paal in het midden zal ter ondersteuning hebben gediend). Ook de 'personeelsbalie' achterin is aanwezig. Ik heb er vroeger vaak gezwommen 
Ron Wessels
4-12-2006 19:55
Vervolgniet van toepassingZie ter vergelijking de foto's van kinderspeelparadijs Ballorig wat de afgelopen jaren in het voormalige zwembad Olympus heeft gezeten:
http://www.ballorig.nl/zoetermeer/index.html (onder fotoboek). Let hierbij op de lampen aan de palen en de buizen van het luchtbehandelingssyteem
 
H de Haas.
4-12-2006 21:56
Zoetermeer Olympus.ik weet het zekerPrima gevonden van R Wessels, de bassinrand, de pilaren en de ruiten kloppen helemaal. Op kinderspeelplaats zou ik het zeker niet hebben gezocht, bravo! 
Wim de Koning Gans
5-12-2006 10:34
Zoetermeer Olympusik weet het zekerOndanks de frappante overeenkomsten met De Boetzelaer in Monster - ik stond gisteren al op het punt het zoekplaatje tot opgelost te verklaren - blijkt het nu toch Zoetermeer te zijn. De overeenkomsten zijn onmiskenbaar, bijvoorbeeld de betonnen pilaren rechts op het zoekplaatje, nu in felle kleuren geschilderd, met een ronde pijp (luchtkanaal?) erachter. Veel dank aan Ron Wessels!