Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 22

Haags Zoekplaatje 22
klik om te vergrotenOp 23 oktober 1911 verstuurde iemand vanuit Den Haag deze fotokaart naar mevrouw Van Gruting in Bergen op Zoom. De afgebeelde huizen zijn of waren dan ook vrijwel 100% zeker in Den Haag te vinden. We zien een blokje boven- en benedenwoningen met tussenbouw, dat wil zeggen dat tussen de voordeuren de slaapkamers van de benedenhuizen gesitueerd waren. Rechts van dit blokje een tuinmuur met deur, en rechts daarvan mogelijk een hoekhuis. Aan de linkerzijde staat een huis met een erker op de eerste verdieping. De huisnummers zijn helaas niet duidelijk - links is mogelijk 151 maar het kan ook een heel andere nummer zijn.
Kenmerkende details zijn de horizontale banden van bakstenen in een donkere kleur, mogelijk geglazuurde groene stenen. Ook de bogen boven de ramen van begane grond en eerste verdieping zijn met dergelijke stenen verlevendigd.

Wie weet waar dit is?

klik op de foto om te vergroten
naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Rien Solcer
12-8-2005 17:40
2e schuytstraat hoek gr.hertogginnelaanhet zou heel goed kunnen 
Martin Snuverink
12-8-2005 23:13
Niet in Duinoord, misschien in Bezuidenhoutniet van toepassingIn de 2e Schuyt tussen Reinken en GHL waren geen huizen met tussenbouw, noch in het laatste deel. Ik heb daar gewoond en ken Duinoord als mijn broekzak. Dus ook niet in het deel bij Archimedesstraat en zijstraten. Men moet het gebombardeerde deel van Bezuidenhout niet vergeten. 
Martin Snuverink
14-8-2005 17:05
Archimedesstraatik weet het zekerToch in Duinoord! Archimedesstraat t.o. de Voltastraat. Niet bij een hoek. Bedrieglijk was dat het perceel met de tuinmuur later is bebouwd. De foto is genomen vanuit de Voltastraat. Anders had de gevel niet helemaal op de foto kunnen komen. Zie foto 74402 in Archimedes. 
Wim de Koning Gans
15-8-2005 09:33
Martin heeft gelijkik weet het zekerMooi gevonden Martin! Zo zie je maar dat je niet te snel een buurt moet uitsluiten. Vanochtend ben ik even langsgefietst om te kijken wat de huisnummers zijn: 101-95. Op de plaats van de tuin(muur) staat een pand met het bouwjaar 1915 in de gevel. Toen de foto gemaakt werd lag daar nog de tuin van Suezkade 162.