Uw zoekopdracht

Haags Zoekplaatje 223

klik om te vergroten
John Lamet fotografeerde omstreeks 1990 een geveldetail dat onder het fotonummer 6.18982 in de beeldbank staat. Aanvankelijk luidde de omschrijving Sandenburgstraat maar dit bleek niet te kloppen. Vermoedelijk is het wel in de buurt van die straat.
John Lamet was een enthousiaste amateurfotograaf die vaak architectuurdetails fotografeerde. Hij heeft een serie fotoalbums nagelaten aan het Haags Gemeentearchief waarvan één al te bekijken is: Album van John Lamet.

Beverweerdstraat oneven zijde, Den Haag.


naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Chris Triep
19-3-2014 12:54
Beverweerdstraathet zou heel goed kunnenZie afbeelding 0.08828. Kan huisnummers niet lezen en ook niet zien of de verschillende ingangen dezelfde afbeelding hebben. Betreft de lage huizen vanaf nr. 119. Gevels zijn inmiddels gewijzigd en de reliëfs verdwenen. 
H de Haas.
19-3-2014 13:24
Beverweerdstraatik weet het zekerInderdaad heeft Chris dit goed gezien en voor bewijs zie foto 0.08828. 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
20-3-2014 09:31
Beverweerdstraatik weet het zekerMooi gevonden Chris! Ik ken geen enkele plek waar identieke steentjes naast elkaar zitten. Ik heb wel eens gehoord dat ze bedoeld waren als herkenningspunt voor kinderen, maar in dit geval lijken de verschillen me daarvoor wat te subtiel. Wanneer ik naar
foto 0.61937
kijk zie ik verschillende paren van steentjes. Het precieze huisnummer valt denk ik alleen te achterhalen wanneer er een andere foto opduikt of het origineel van de bewijsfoto. 

Reageer op Haags zoekplaatje 223
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 1000 tekens):

U kunt nog tekens typen
Haagse zoekplaatjes wordt u aangeboden door het Haags Gemeentearchief

Heeft u de smaak te pakken? Meer zoekplaatjes uit heel Nederland vindt u op www.zoekplaatjes.nl.       naar boven