Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 20


klik om te vergrotenklik om te vergroten
Beide foto's zijn gemaakt op 14 september 1955 door Nico Naeff, die helaas niet vermeldde op welke school hij deze opnamen maakte. Naar alle waarschijnlijkheid is het een Montessorischool. Op de rechter foto is een jongen bezig een lijst in te vullen 'Wie eet dit?', met kolommen 'mensen' en 'dieren'. Het meisje uiterst rechts is bezig met de opdracht 'Wat eet je op je boterham?'. Een ander meisje sorteert strookjes op een papier met kolommen: 'Zomerkleding', 'Winterkleding', 'Sportkleding', ... (de vierde kolom is helaas niet te lezen). Sommige kinderen spelen een hengelspel. Op de voorgrond o.a. snoepjes.
Wie weet welke school dit is?

klik op een foto om te vergroten
naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Joop Bleyie
22-6-2005 22:01
Roemer Visserstraatik weet het bijna zekerDit lijk mij de school aan de Roemer Visserstraat, niet dat ik er ooit ben geweest, maar op de achter grond van foto 0.60615 is de zelfde opbouw van het buiten kozijn te zien de foto is ook uit 1955 
Joop Bleyie
22-6-2005 22:22
Pieter Oosterleeschool of de Johannes Calvijnschoolniet van toepassingBlijf nog de vraag, is het de Pieter Oosterleeschool of de Johannes Calvijnschool ? 
Joop Bleyie
22-6-2005 22:34
de openbare school 'Johannes Calvijnschool'ik weet het bijna zekerNa wat doorzoeken is het de openbare school 'Johannes Calvijnschool' 
Haags Gemeentearchief
5-7-2005 11:11
Johannes Calvijnschoolik weet het zekerDe overeenkomst van zowel de kozijnen als het kastje met gordijnen is zeer treffend. Foto 0.60615 blijkt bovendien ook gemaakt door Nico Naeff in hetzelfde jaar 1955. De Johannes Calvijnschool was geen Montessorischool maar uit krantenartikelen blijkt dat er op een vernieuwende manier onderwijs werd gegeven volgens een methode van het gemeentelijk pedagogisch centrum waarbij de kinderen 'spelenderwijs' fundamentele kennis opdeden. Al met al zeer overtuigend. Bedankt Joop!