Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 19


klik om te vergroten Deze straat maakt een flauwe bocht. Zowel aan de linker- als aan de rechterkant zien we een winkel: links verkoopt men waarschijnlijk levensmiddelen. Dat is nummer 90, waar een rond reclamebord van Coca Cola aan de gevel zit. Ook bij 92, waarvoor een fiets staat, zat een bord aan de gevel, maar dat valt niet te ontcijferen. Rechts is een winkel in fotoartikelen, het is niet helemaal duidelijk of de deur van 94 toegang geeft tot de winkel of dat die nog een andere ingang had.
De foto (uit het begin van de jaren '60?) is afkomstig van Bouw- en Woningtoezicht en dus zeker Haags. Op de achterzijde staat een stempel van A. van Spronsen & Zonen uit de Sumatrastraat 264, mogelijk de aannemer die een vergunning aanvroeg om één van de afgebeelde huizen te verbouwen.
Opvallende details: vlaggenmasthouder op de tweede verdieping, in art decostijl, en de twee ronde gaten (ramen?) in het gevelvlak in het midden van de foto.
Wie weet waar dit is?

klik op de foto om te vergroten
naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
H de Haas
27-5-2005 18:56
Van Hogenhoucklaan?het is maar een ideeAls ik het mij goed herinner is dit de foto- artikelen zaak waar ik vroeger eens een gevelreclame heb geplaatst. Dit is dan de knik tegenover de Duinzicht kerk. Het nummer was 92. ???? 
Wim de Koning Gans
27-5-2005 20:25
Van Hogenhoucklaanik weet het zekerSchitterend gevonden, Hans! Inderdaad is dit de Van Hogenhoucklaan, zoals foto 72499 overtuigend aantoont. 
Jack van Boheemen
28-5-2005 10:25
Vlierboomstraathet zou heel goed kunnenHet lijkt erg op de hoek tussen het Pomonaplein en de Kruisbessenstraat.
Als het zo is, heeft mijn zus hier op kamers gewoond. 
H de Haas
29-5-2005 01:36
Niet de Vlierboomstraatik weet het zekerIn die bewuste hoek staat de Dr. Lismanschool en dit is de even zijde. Aan de overzijde, de oneven kant, zat alleen een schoenmaker. Zelf heb ik hier bijna 30 jaar gewoond, dus kan ik zeker zeggen dat het de Vlierboomstraat niet is. 
R.M.Luijer
30-5-2005 10:39
de van Hogenhoucklaan,ik weet het zekerin 1952 bezorgde ik op dat adres van de fotozaak gerepareerde camera's voor een fototechnische instrumentmaker voor een zakcentje.