Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 18


klik om te vergrotenDat deze foto al jaren bij het Haags Gemeentearchief berust, bewijst niet dat het een opname van Den Haag of Scheveningen zou zijn. Die kans is echter wel vrij groot. De opname van rond 1930 toont twee smalle straten die een T-kruising vormen. Rechtsvoor staat een wasrek, wat op Scheveningen kan wijzen. Het gepleisterde huis aan de rechterkant heeft een trapgevel.

klik op de foto om te vergroten
naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Jan van Dien
29-4-2005 17:45
Korte Koediefstraat in Den Haagik weet het bijna zekerIets meer terug, rechts komt daar in een T-kruising de Koediefstraat op uit. En op die hoogte was (ooit) aan de linkerkant een magazijn van het Militaire Hospitaal gevestigd; rechts voor de bedoelde zijstraat zat in de jaren 1956 / 1958 Garage A.J. Wassing.
Kan dat kloppen? 
H de Haas
1-5-2005 03:28
Scheveningen?het is maar een ideeVolgens mij is dit in de omgeving van of de Jan Kistenstraat zelf. Hier komen dergelijke panden voor en ook het type lantaarnpaal. Zie foto 33406. 
Haags Gemeentearchief
2-5-2005 12:04
Niet de (Korte) Koediefstraatik weet het zekerDe Korte Koediefstraat loopt van de Korte Houtstraat naar de Fluwelen Burgwal. Beide uiteinden zijn T-kruisingen, maar zien en zagen er anders uit. De kruising van de Koediefstraat en de Korte Poten biedt zicht in de Apendans, en de andere kant op was voorheen het Militair Hospitaal zichtbaar. Dus beide straten zijn het helaas niet. 
H de Haas
3-5-2005 22:01
Niet Jan Kistenstraat.ik weet het zekerVanmiddag was ik even in Scheveningen en ben dus daar even gaan kijken. Ook heb ik daar in de omgeving geen overeenkomsten kunnen ontdekken. Terug naar af dus.
Groetjes Hans. 
Peter Dufais
4-5-2005 08:49
Zeilstraat, Werfstraat Scheveningenhet is maar een ideeIk denk dat het ergens in oud Scheveningen is, omgeving Zeilstraat, Werfstraat. Inmiddels is dit af gebroken.
Links achter op de foto staan volgens mij twee Scheveningse Dames in dracht. 
Haags Gemeentearchief
4-5-2005 10:43
niet van toepassingMisschien lijkt het op de scan of op de achtergrond twee Scheveningse dames staan, maar wanneer ik de foto zelf bekijk zie ik op die plaats een schuin staande handkar. Het egale vlak is dan de laadvloer. 
H de Haas
6-5-2005 01:38
Vrijwel zeker de Molenijserstraat.ik weet het bijna zekerOp foto nr. 82324 zijn erg veel overeenkomsten te zien. Mijn eerste suggestie zat al in de buurt en daarom liet het mij niet los. De schaduw van het puntdak op de rechter gevel klopt met het huis op boven genoemde foto. Het uitstekende pand klopt ook met daaronder de handkar, het pand aan de Keizerstraat en meest nog de lantaarnpaal. Kortom, ik moet mij wel sterk vergissen als dit het niet is.
 
Haags Gemeentearchief
9-5-2005 10:46
Niet de Molenijserstraatik weet het zekerHelaas is bij het zoekplaatje geen sprake van een uítstekend pand aan de linkerkant. Op de achtergrond zien we twee panden die aan de kruisende straat staan. Wanneer dit de kruising van de Molenijserstraat (voorheen Molenslop) met de Keizerstraat zou zijn, zou aan de Keizerstraat een poort te zien moeten zijn.  
Mabel Bouscholte
11-5-2005 12:38
St.Jacobstraathet is maar een idee 
Haags Gemeentearchief
11-5-2005 16:49
Niet de St. Jacobstraatik weet het zekerMabel Bouscholte was al niet zeker van haar suggestie, en helaas moet ik dan ook melden dat dit niet de St. Jacobstraat is. Bij de kruising met het Spui zie je links de tuinmuur van de Nieuwe Kerk. Aan het andere uiteinde, bij de Wagenstraat, wijkt de bebouwing sterk af. Zie bijvoorbeeld foto 501306.
Hoewel het wasrek op straat Schevenings aandoet, vind ik bij nader inzien de bebouwing van het zoekplaatje helemaal niet zo Schevenings. In het oude dorp zag je vaak dat panden los van elkaar stonden en/of terugsprongen ten opzichte van de rooilijn. Dus toch de binnenstad? 
Mabel Bouscholte
13-5-2005 12:21
Looijerstraathet is maar een ideeIets zegt me dat het in in de binnenstad is en geen Scheveningen 
Ron ketting
14-5-2005 05:12
Juffrouw Idastraathet zou heel goed kunnen 
Wim de Koning Gans
18-5-2005 14:08
Korte Vleerstraatik weet het zekerPaul Kempff kwam nog met de suggestie Slop van Willem Klein. Daar was het niet, maar naar nu blijkt wel er vlakbij, in de Korte Vleerstraat. De foto van het zoekplaatje was al onder die straatnaam te vinden, op naam van A. ter Meer. Dus helaas heeft deze zoektocht alleen een dubbele foto opgeleverd. Alle meedenkers bedankt. 
H de Haas
18-5-2005 14:51
n.v.t.het is maar een ideeWim, je was mij net een slag voor! Ik had hem ook net gevonden onder de zoeknaam Zuilingstraat!
Groetjes Hans.