Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 16


klik om te vergroten Deze verkoopwagen verkocht rond 1967 niet alleen boter, kaas en eieren, maar ook 'pindakaas met glas kado' en 'tiun kippen en kabauters'. Fotograaf Theo Meyer situeerde dit in de Rembrandtstraat, maar dat blijkt niet te kloppen. Is het elders in de Schilderswijk of Stationsbuurt? Of toch heel ergens anders? Bij een pendant van deze foto zijn huisnummers leesbaar: benedenhuis 25 en bovenhuis 27 horen bij elkaar, en benedenhuis 31 en bovenhuis 29. Witte blokjes rond de ramen van de begane grond komen veel voor als gevelversiering, maar hier zijn ze samengevoegd tot een groter geheel. Een ander opvallend detail is de roedeverdeling van de bovenlichten.

klik op de foto om te vergroten
naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
G. Borsboom
3-4-2005 11:54
Misschien is dit de Van Ostadestraat wel, maar dan het stuk tussen Jacob Catsstraat en Vaillantlaan. het is maar een idee De straat herken ik niet echt, maar de wagen wel. Knijnenburg heette de neringdoende en ik zie nog die wagen door de Van Ostadestraat komen (daar woonden wij) en ik hoor nog Knijnenburg roepen: "van die lekkere zoete kaas een vaaftig een pooooooooooond! Aieruh, grote vegse aieruh." Hij had dan zo'n koperkleurige toeter aan de kar hangen waar doorheen hij zijn boodschap riep.  
Haags Gemeentearchief
4-4-2005 09:06
Niet de Van Ostadestraat ik weet het zeker Van Ostadestraat 25-31 maakten deel uit van de Van Ostadewoningen en stonden dus niet aan de straat. 
ja vd leest
12-4-2005 12:24
paulus potterstraat ik weet het zeker knynenburg staat in de paulus potterstraat.tussen de houtzagerssingel en de hobbemastraat.ik ben gaan kijken naar de wonigen voor de sloop. 
Haags Gemeentearchief
14-4-2005 10:05
Niet de Paulus Potterstraat ik weet het zeker De nummers 25-31 van de Paulus Potterstraat zagen er anders uit. Wanneer ik vrij zoek op Potterstraat vind ik wel een foto van Hobbemastraat 13-1 met enige overeenkomst met het zoekplaatje. Mogelijk baseert de heer/mevrouw Van der Leest zich daarop. Maar het is ook niet de Hobbemastraat.
Ik heb in krantenartikelen over de firma Knijnenburg nog gevonden dat deze firma ook in Scheveningen bezorgde. 
F.J.M.Zandvliet
16-4-2005 19:51
in de trooststraat ik weet het bijna zeker Ik dacht dat het in de trooststraat was hij riep altijd verse haier en die mevrouw die bij de wagen staat noemden ze de haagse courant en had ook nog een zoon inde straat wonen 
Haags Gemeentearchief
18-4-2005 15:17
Niet in de Trooststraat ik weet het zeker In de Trooststraat vormen de nummers 23 en 25 één pand, enzovoort. Er is ook in foto in de verzameling ter hoogte van nr. 25, die huizen laat zien zonder witte banden of blokjes. Helaas moeten we verder zoeken. 
H de Haas
18-4-2005 22:01
N.V.T. het is maar een idee Scheveningen dus als tweede optie. Is het dan mogelijk dat Rembrandtstraat en Renbaanstraat voor verwarring heeft gezorgd? 
Haags Gemeentearchief
20-4-2005 09:02
Niet de Renbaanstraat en omgeving ik weet het zeker Ik ben wezen kijken in de Renbaanstraat en de omliggende straten. Daar is het helaas niet. In de Renbaanstraat hebben de nummers 25-31 souterrains. 
Haags Gemeentearchief
20-4-2005 13:21
Rochussenstraat ik weet het zeker Vandaag kwam ik een vergroting tegen die indertijd op de tentoonstelling van Theo Meyer heeft gehangen. Daarop is nog een andere variant van het zoekplaatje te zien, waarop meer van de gevels staat. Door deze details heb ik de locatie kunnen achterhalen: de Rochussenstraat. Zie de afbeeldingen hieronder: links de foto van Theo Meyer, rechts een foto van Rochussenstraat nrs. 39-1. 
Anja Haasbeek
21-4-2005 00:03
Dat is dus nu al bekend niet van toepassing Konijnenburg (waarschijnlijk de vader van deze Konijnenburg op de foto) had vroeger in de Gabriel Metsustraat een pakhuis. In de oorlog kookte hij, voor de kinderen uit de buurt, grote potten stampot. Van een klein stukje vlees trok hij waterjus.Zo heeft hij heel wat kinderen van de hongerdood gered. 
h.j.van kampen
24-4-2005 18:45
rochussestraatin de jaren `60 ik weet het zeker Het was die Konijnenburg ofwel oom Allie,en die ook in de Gabrielmetsustraat woonde en uit het raam aan de straatzijde handel verkocht.Een paar deuren naast zijn huis was inderdaat een paardenstal waar meerdere handelaren hun paard stalde 

Foto: Theo Meyer Rochussenstraat nrs. 39-1. Foto: Dienst voor de Stadsontwikkeling