Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 15


klik om te vergrotenDeze dia maakt deel uit van een serie die ons zonder begeleidend schrijven werd toegestuurd. De andere opnamen zijn van rond 1964, dus deze allicht ook. We zien een binnenterrein met een blokje van drie en een blokje van vier kasten of bergingen. Er bloeit een goudenregen. Een gemeenschappelijke tuin? De achtergevels lijken behoorlijk oud, dus mogelijk is dit in de binnenstad of op Scheveningen. Verdere aanwijzingen ontbreken helaas.

klik op de foto om te vergroten
naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Martin Snuverink
24-3-2005 22:32
In Den Haag????niet van toepassingWaaruit blijkt dat dit in Den Haag is? 
Haags Gemeentearchief
29-3-2005 08:53
n.v.t.niet van toepassingDeze dia maakt deel uit van een serie Haagse opnamen. Dat zegt natuurlijk niet alles, maar het is toch wel aannemelijk dat dit ook in Den Haag is. 
Joop Bleyie
29-3-2005 22:39
In een hofjeniet van toepassingDe woningen aan de linkerkant, die niet op de foto zij te zien, zijn hoogs waarschijnlijk even oud als die op de achtergrond. Wat mij opvalt is, dat de huisjes met 3 en 4 deuren niet bedoelt zijn geweest als bergingen, maar als toilet (plank met tonnetje er onder). Deze werden meestal gebruikt bij hofjes woningen zoals Hekkelaan, ik schat de foto uit de jaren 60 ? 
Maarten van Doorn
30-3-2005 10:43
Julianahofje aan de Zwartewegik weet het zekerVergelijk de dia maar met de foto's in Imagefinder, zelfde 'berghokken'en zelfs de huizen op de achtergrond. 
Haags Gemeentearchief
30-3-2005 16:43
-niet van toepassingDe oplossing van Maarten is zeer overtuigend. Dank! Inmiddels is gebleken dat, omdat de dia verkeerd ingeraamd was, deze spiegelverkeerd is gescand. Gelukkig heeft dit het vinden van de oplossing niet in de weg gestaan.