Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 12


klik om te vergrotenFotograaf E.H. Klijzing stond rond 1960 hoogstwaarschijnlijk in de hal van een school. Achter het (school)plein ligt een vrij smalle straat. Links en rechts van de vrouw met boodschappentas zien we garages, aangebouwd tegen naoorlogse woonhuizen. Op de achtergrond blokken flats met vier woonlagen.

De heer Klijzing kon ons helaas niet vertellen waar deze opname gemaakt is. Wie helpt ons?

klik op de foto om te vergrotennaam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
H de Haas
2-3-2005 17:48
Eindstede 100%ik weet het zekerDe locatie van waaruit deze foto genomen is, bestaat niet meer. De twee panden zijn Eindstede 16 en 18. Hogere nummers hebben een andere garage. De flats op de achtergrond staan aan de Melis Stokelaan en daartussen de flats aan de Wolweversgaarde. Tussen de panden op de voorgrond en de flats, ligt een sportveld. Vanmiddag ben ik even gaan kijken en het klopt.
Groetjes Hans. 
Linda van Twist
3-3-2005 20:15
Hoi Hans,Complimenten je hebt helemaal gelijk. Waarschijnlijk is de foto genomen vanaf het schoolplein/ entree van de Kaj Munkschool (gesloopt) of het plein van de Nutsschool. ik weet het bijna zekerWat een spillenbene hadden ze in die tijd in vergelijk met die dikke kindertjes van tegenwoordig.