Uw zoekopdracht

Haags Zoekplaatje 195

klik om te vergroten
Deze foto van Jan Stegeman is in 1974 bij het Haags Gemeentearchief binnengekomen. Het lijkt een na-oorlogs schoolgebouw, volgens een potloodaantekening "Daal en Bergselaan (Prot. Chr.)" maar niet te vinden aan die straat of er vlakbij. Huisnummer is niet leesbaar.


Christelijke opleidingsschool voor leidsters en hoofdleidsters bij het kleuteronderwijs, Stokroosstraat 185, Den Haag.


naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Chris Triep
9-8-2013 14:34
Stokroosstraat 185ik weet het zekerZie afbeelding 0.68192 in de beeldbank. Stokroosstraat 185, Christelijke opleidingsschool voor leidsters en hoofdleidsters bij het kleuteronderwijs. 
Stefan de Leeuw
9-8-2013 15:54
n.v.t.niet van toepassingZonder iets aan het correcte antwoord van Chris af te willen doen: staat exact zo in de beeldbank en ook Google Images vindt hem daar direct. Mag wel ietsje moeilijker Wim. 
H de Haas.
9-8-2013 16:12
N V T.niet van toepassingDe fotograaf is dan voor de oorlog van huis gegaan en later niet meer terug geweest! Daal en Bergselaan klopte in die tijd nog wel, thans ligt daar de Ranonkelstraat en is de Stokroosstraat 90 graden gedraaid. 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
9-8-2013 17:33
Stokroosstraat 185ik weet het zekerBedankt Chris! Uiteraard plaats ik niet expres "makkelijke foto's". De mogelijkheid een foto in de beeldbank te zoeken via Google images is nieuw voor mij en ga ik zeker gebruiken. Het adres van deze school is Stokroosstraat 185 en is nooit Daal en Bergselaan geweest, hooguit is het er vlakbij. Na de oorlog is het Stokroosveld verkleind. Parallel aan de Rozenstraat, de oorspronkelijke begrenzing aan de oostkant, werd de Stokroosstraat aangelegd. 
Stefan de Leeuw
10-8-2013 12:14
n.v.t.niet van toepassingAls correctie op mijzelf en ter info: lang niet alle beeldbankfoto's zijn via Google Image te vinden. Google vindt ze o.a. op webpages maar niet in databases, lijkt het. 

Reageer op Haags zoekplaatje 195
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 1000 tekens):

U kunt nog tekens typen
Haagse zoekplaatjes wordt u aangeboden door het Haags Gemeentearchief

Heeft u de smaak te pakken? Meer zoekplaatjes uit heel Nederland vindt u op www.zoekplaatjes.nl.       naar boven