Uw zoekopdracht

Haags Zoekplaatje 190

klik om te vergroten
Achterop deze foto staat een nogal vaag ovaal stempel waarop waarschijnlijk staat "J.M. Kloos 's-Gravenhage". De tweede voorletter is enigszins onzeker. We zien de achterkant van een groot gebouw en rechts een hoek- of eindpand aan de overzijde van de straat.

Achterzijde van de Inrichting voor Ooglijders, Laan van Meerdervoort 114 hoek Tasmanstraat, Den Haag.


naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Chris Triep
18-7-2013 14:31
Laan van Meerdervoort 114, hoek Tasmanstraathet zou heel goed kunnenAchterzijde van wat toen heette de Ooglijders-inrichting. Rechts op de afbeelding een klein gebouwtje met een uitstekend afdak. Lijkt overeen te komen met afbeelding 0.68962 in de beeldbank. Zou de ingang aan de Tasmanstraat 188b moeten zijn. Rechts op de achtergrond van het Zp het hoekpand aan de overzijde van de Laan van Meerdervoort 83-Tasmanstraat. Zie Streetview. 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
18-7-2013 14:59
Laan van Meerdervoort 114, hoek Tasmanstraatik weet het zekerBravo Chris, goed gezien! Ik had nota bene al naar dit pand gekeken maar ben op het verkeerde been gezet door de uitbreiding uit 1928. Volgens de 1:1000 kaart van 1914 was er toen geen huisnummer aan de Tasmanstraat, dat zal bij de uitbreiding gekomen zijn. 

Reageer op Haags zoekplaatje 190
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 1000 tekens):

U kunt nog tekens typen
Haagse zoekplaatjes wordt u aangeboden door het Haags Gemeentearchief

Heeft u de smaak te pakken? Meer zoekplaatjes uit heel Nederland vindt u op www.zoekplaatjes.nl.       naar boven