Uw zoekopdracht

Haags Zoekplaatje 180

klik om te vergroten Achterop deze foto staat: "retour aan:" gevolgd door een stempel van de Gemeente-secretarie van 's-Gravenhage, Afdeling Publiciteit. De foto is in 1960 bij het Haags Gemeentearchief binnengekomen. We zien een Scheveningse familie aan de wandel. Zijn ze op weg naar het strand? De fotograaf is onbekend, wel staat nog vermeld "9M59".


Dr. Lelykade met zicht op de Koppelstokstraat en Datheenstraat, Den Haag.


naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
René Bontje
26-3-2013 15:28
nog geen ideeniet van toepassingIn de Koppelstokstraat (128 en hoger) staan vrijwel identieke woningen met bedrijfsruimte als links op de foto. Maar dan kan ik het standpunt van de fotograaf niet verklaren. 
René Bontje
26-3-2013 15:57
Dr. Lelykadeik weet het bijna zekerBij nadere bestudering moet ik toch concluderen dat dit de Dr. Lelykade is met links zicht op de Koppelstokstraat en rechts op de Datheenstraat. Kennelijk is de foto genomen in een periode waarin op die plek nog geen bebouwing stond op de Dr. Lelykade. 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
26-3-2013 16:32
Dr. Lelykadeik weet het zekerRené, ik ben het helemaal eens met je analyse. In de jaren '50 was dit gedeelte van de Dr. Lelykade onbebouwd, alleen op de hoek van de Datheenstraat was bebouwing maar die is hier buiten beeld gebleven. Fijn dat dit prachtige beeld nu de juiste kenmerken kan meekrijgen. Bedankt René! 

Reageer op Haags zoekplaatje 180
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 1000 tekens):

U kunt nog tekens typen
Haagse zoekplaatjes wordt u aangeboden door het Haags Gemeentearchief

Heeft u de smaak te pakken? Meer zoekplaatjes uit heel Nederland vindt u op www.zoekplaatjes.nl.       naar boven