Uw zoekopdracht

Haags Zoekplaatje 179

klik om te vergroten Dit is een foto afkomstig uit de verzameling van J.M. Knaud. Dat is geen garantie dat de opname is gemaakt in de gemeente Den Haag, maar erg waarschijnlijk is het wel. We zien een lantaarn aan een (neo)gotische kerk. De achterzijde is geheel blanco en kan ons dus niet wijzer maken.


Zijgevel van de Willemskerk aan de Nassaulaan, Den Haag.


naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
H de Haas
26-3-2013 13:09
Nassaukade?het zou heel goed kunnenMijn eerste ingeving was de Willemskerk aan de Nassaulaan. Daar heb ik de foto's van bekeken, maar heb geen lantaarn gezien. Toch zijn de ramen exact gelijk en mogelijk zit deze lantaarn aan de andere zijde van het gebouw. De ramen zitten hier mogelijk ook lager, verder zal ik het niet weten, tenzij het model van de ramen ook in andere kerken wordt toegepast. 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
26-3-2013 13:49
n.v.t.niet van toepassingHans, de ramen van de Willemskerk lijken er inderdaad verdacht veel op, maar op het zoekplaatje is op de eerste verdieping een gemetselde raamomlijsting, daardoor valt de Willemskerk definitief af als kandidaat. 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
26-3-2013 14:05
Nassaulaan?het zou heel goed kunnenCorrectie, bij de Willemskerk zijn op de eerste etage juist wel gemetselde raamomlijstingen. 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
26-3-2013 14:31
zijgevel Willemskerk, Nassaulaanik weet het zekerOp foto 0.49497 zien we een ander model lantaarn aan de zijgevel van de Willemskerk, maar dit moet de plek zijn. De lantaarn hangt dus aan een steunbeer. Bedankt Hans! 

Reageer op Haags zoekplaatje 179
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 1000 tekens):

U kunt nog tekens typen
Haagse zoekplaatjes wordt u aangeboden door het Haags Gemeentearchief

Heeft u de smaak te pakken? Meer zoekplaatjes uit heel Nederland vindt u op www.zoekplaatjes.nl.       naar boven