Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 161

klik om te vergroten Via www.haagseverenigingen.nl kwam onlangs deze foto binnen. Het is voetbalclub De Jagers, vermoedelijk in de periode 1920-1940. Het terrein van S.V. De Jagers was in 1924 bij boerderij De Wildhoef, zie Het Vaderland, maar daar lijkt dit niet te zijn.

Westerpark en Jan Huitzingstraat in Hoogezand (Groningen).


naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
d.kralt
9-11-2012 15:50
geen ideeniet van toepassingVeel informatie over De Jagers op de site http://www.dehaagsevoetbalhistorie.nl/?pid=17&clubs%5Bcid%5D=41 
Stefan de Leeuw
10-11-2012 12:48
n.v.t. en ook nog geen ideeniet van toepassingDe huisjes op de achtergrond, die mij Jugendstil lijken, doen mij eerder aan bv. Lunteren dan aan Den Haag denken. En wie op de kaart van Den Haag van 1930 kijkt zal zien dat er immens veel groen te zien is, zeker in de ommelanden. Ik zie wat borden staan, maar veel meer dan "Het publiek wordt verzocht" o.i.d. en "Ronde" lijkt er niet uit op te maken. Wat mij nogal intrigeert is dat ding links van het linker huis, dat ook bij uitvergroting sterk doet denken aan een graf- of gedenksteen. Ik weet niet of het gezichtsbedrog is maar die steen lijkt op hoger liggend terrein te staan, in welk geval je binnen het Haagse al gauw bij de duingebieden en dus ook in Klein Zwitserland terecht zou komen. 
Martin Snuverink
10-11-2012 22:31
Geen ideehet is maar een ideeZelf heb ik het idee dat deze foto helemaal niet zo ontzettend oud is: kort voor tot hoogstens kort na WOII. Wat ik me uit mijn eigen belevenis herinner is dat De Jagers in 1955 speelden op het Oostersportpark op de Amonsvlakte aan de Van Brienenlaan vlak bij de brug over de Tankgracht (dit is Wassenaar, vlakbij Duindigt). Dit weet ik, omdat mijn zusje naar een montessorischool ging (Alchvin-Stichting) die tijdelijk het clubhuis van De Jagers als school gebruikte in afwachting van een houten noodschoolgebouw op de hoek van de Buurtweg/Landscheidingsweg /voormalige ZHEM-spoorweg (dit is tegenover de Roggewoning). Maar ook bij de Van Brienenlaan/Waalsdorperlaan kan ik dit niet plaatsen.
Het bord doet wel opgeklopt Haags aan:”Het publiek wordt verzocht zich buiten de ….ssing op te houden” of zoiets. Alsof dit een stadion met risicowedstrijden is! Kom nou toch!
De positie van het hek met de krullen intrigeert me. Maar voetbalclubs spelen ook uitwedstrijden. 
Stefan de Leeuw
10-11-2012 22:55
n.v.t.niet van toepassingOmgevingen Ockenburg, Zandvoortselaan, Sportlaan, Daal en Bergselaan,Nieboerweg, Hanenburg, zelfs treinhalte Pompstationsweg, einde Waalsdorperweg, gehele buurtweg alwaar vroeger ook onze schoolsportterreinen lagen, Roggewoning, Meijendel, Duindal, Duinzicht en Duindigt vandaag allemaal bekeken maar niets gevonden dat er op lijkt. Ook ik vraag mij af of dit wel Den Haag is. 
H de Haas
11-11-2012 02:17
Geen ideeniet van toepassingEen historisch overzicht is te vinden op
http://www.dehaagsevoetbalhistorie.nl/?pid=17&clubs%5Bcid%5D=41
Ook hebben zij volgens deze site een terrein gehad aan de Waalsdorperlaan in Wassenaar. Ik heb daar geen afbeelding van kunnen vinden. 
Stefan de Leeuw
13-11-2012 18:33
n.v.t.niet van toepassingAls je naar dat rechtse pandje kijkt en ook naar dat poortjesachtige gebeuren in het middengedeelte zou het dan een treinhalte langs een niet-geëlectrificeerde meer lokale spoorlijn kunnen zijn? Bb 0.75489 en 0.75481 (en ook 0.71335) geven een soort aanwijzing in die richting. Of de stationschef/baanwachter er naast woonde, wie weet? Graag commentaar. 
E. Petter
13-11-2012 22:22
N.v.tniet van toepassingIk moest ook aan dit station (Alkemadelaan) denken, het lijkt een beetje dezelfde bouwstijl.
Maar achter de twee pandjes zie ik toch echt een kerkhof. 
Ruud van Schie
13-11-2012 23:59
Geen ideeniet van toepassingHet object waarin sommigen een graf- of gedenksteen op een kerkhof zien doet mij denken aan een portaal (als dat het juiste woord is) van een houten brug. Een dergelijk portaal is soms om een beweegbaar deel te kunnen ophalen, maar hier lijkt het meer een poort op een brug. Links van dat portaal is een wit hek (brugleuning?) zichtbaar en mogelijk een schuine stang o.i.d. voor de stevigheid van het portaal (of mogelijk toch een mechanisme om een brugdeel op te kunnen halen).
 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
14-11-2012 11:22
n.v.t.niet van toepassingMogelijk zijn wat ornamenten te zien, maar een kerkhof zie ik niet. Links misschien een sierlijk bord waarmee een huis te koop is gezet, of het kondigt de wedstrijden aan. Ik heb nu wel een lantaarnpaal ontdekt die overeenkomst vertoont met exemplaren uit Almelo, Velp, Tiel, Maastricht en Bussum (in aflopende volgorde van gelijkenis). Uiteraard hoort hier de disclaimer bij dat het kenniscentrum van www.zoekplaatjes.nl niet volledig is. De lantaarnpalen van dit type staan op https://www.zoekplaatjes.nl/lantaarnpalen.html#boog
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
23-11-2012 21:01
n.v.t.niet van toepassingHet is waarschijnklijk niet in de omgeving van Den Haag en de foto hoort hier dus niet thuis. Hij staat vanaf morgen op www.zoekplaatjes.nl als zoekplaatje 1519. Ik zal dan het reactieformulier hier weghalen zodat de discussie op één plaats verder gaat. 
Dit zoekplaatje is op 24-11-2012 verplaatst naar www.zoekplaatjes.nl en op 31-12-2012 opgelost. Het is het Westerpark en de Jan Huitzingstraat in Hoogezand (Groningen). Ga naar zoekplaatje 1519 om de discussie te bekijken.Haagse zoekplaatjes wordt u aangeboden door het Haags Gemeentearchief

Heeft u de smaak te pakken? Meer zoekplaatjes uit heel Nederland vindt u op www.zoekplaatjes.nl.       naar boven