Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 146

klik om te vergroten Nogmaals een foto van de Haagse fotograaf Wim Straatman. Deze ongedateerde foto (de achterkant is geheel blanco) lijkt van rond 1960. We bevinden ons in Den Haag Zuid-West. Kentekens zijn niet leesbaar. Van de straat die horizontaal loopt zien we de achterkant van het straatnaambord. Het hoge flatgebouw rechts op de achtergrond is nog in aanbouw.

Melis Stokelaan hoek Riddersdreef, Den Haag.


naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Stefan de Leeuw
16-10-2012 14:36
Omgeving Schoutendreefik weet het bijna zekerZonder de exacte locatie van de fotograaf helemaal uitgediept te hebben vermoed ik dat de beeldbanknummers 0.64014, 0.64018 en 5.18046 voldoende uitsluitsel geven voor het HGA. 
Stefan de Leeuw
16-10-2012 14:47
Schoutendreefik weet het zekerGezien vanaf de Lozerlaan 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
16-10-2012 16:07
Schoutendreefik weet het bijna zekerStefan, ik heb het gevoel dat je goed zit maar toch klopt er naar mijn gevoel iets niet. Op foto 0.86045 zien we dit gebied. We zien op de luchtfoto links achter het hoge gebouw middenvoor een schuingeplaatst flatgebouw, dit zou dan links op het zoekplaatje staan. Het eerste flatgebouw rechts van de straat haaks op het water, die de Schoutendreef zou moeten zijn, klopt dan. Daarna volgen twee kortere flatgebouwen, die kan ik niet plaatsen. Het flatgebouw uiterst rechts zou dan aan de Erasmusweg staan, maar dan moet het hoge flatgebouw op de achtergrond aan de overkant van die weg staan, en daar was helemaal geen bebouwing. Is de foto misschien gespiegeld?  
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
16-10-2012 16:42
Melis Stokelaan hoek Riddersdreefik weet het zekerIn dezelfde buurt heb ik een betere optie gevonden. De horizontale straat is de Melis Stokelaan, dat verklaart het forse straatnaambord. De zijstraat is de Riddersdreef, waaraan flatgebouwen staan volgens het patroon van het zoekplaatje (afgewisseld met schuine, daarvan zien we alleen het eerste, uiterst rechts). Het hoge flatgebouw staat aan het eind van de Erasmusweg.
Luchtfoto 0.86035 die helaas niet vergroot kan worden, laat de situatie zien, op verzoek kan ik een hogere resolutie toesturen. Ik vermoed dat de foto met een telelens gemaakt is en alles daardoor samengeperst is.
streetview
Bing 
Stefan de Leeuw
16-10-2012 17:08
n.v.t.niet van toepassingWim, eerlijk gezegd kwam ik er niet helemaal uit qua locatie zoals ik in eerste instantie al aangaf. Op de een of andere manier klopte het nooit perfect, zal die telelens wel zijn. Maar ik geef mijn mening altijd graag voor een betere en laat ik de gladiolen aan jou. 
H de Haas.
16-10-2012 19:06
Melis Stokelaanniet van toepassingAanvankelijk had ik ook eerst mijn twijfels, omdat bij de hoek Schoutendreef een flat staat wat haaks op de Lozerlaan staat en ik daar dikwijls heb zitten vissen. De flats haaks op de Erasmusweg staan verder weg, dus niet bij het water. Verder heb ik nooit geweten dat er water was langs de Melis Stokelaan, hier is thans het eindpunt van lijn 9, maar de flat op de achtergrond is onmiskenbaar de flat tussen de Dreef en de Riddersdreef zoals foto 5.01529 laat zien. 
H de Haas.
17-10-2012 00:01
Bekendniet van toepassingDeze foto nog eens goed bekeken en ik ben er uit! Foto is gemaakt met een sterke telelens vanaf de Parkzijde, het water op de voorgrond loopt daar langs. Op het terrein daar naast is de Melis Stokezijde gebouwd en de tram rijdt weer verder daar achter, door het teleeffect lijkt het allemaal veel kleiner. 
Rijenta Bok
18-6-2018 17:26
Schoutendreef gezien vanaf de lozerlaanik weet het zeker 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
19-6-2018 09:16
Melis Stokelaan hoek Riddersdreefik weet het zekerRijenta, de Schoutendreef heeft niet het patroon van één lang en twee korte flatgebouwen. En het flatgebouw links zou dan schuin moeten staan t.o.v. de Schoutendreef, terwijl het op het zoekplaatje recht staat. 

Reageer op Haags zoekplaatje 146
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 1000 tekens):

U kunt nog tekens typen
Haagse zoekplaatjes wordt u aangeboden door het Haags Gemeentearchief

Heeft u de smaak te pakken? Meer zoekplaatjes uit heel Nederland vindt u op www.zoekplaatjes.nl.       naar boven