Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 141

klik om te vergroten Van deze foto is niet zeker dat het Den Haag is. Het is een opname door Fotobedrijf Tempo van J. Kraak uit de Jan Hendrikstraat 69. We zien vijf vrolijk uitgedoste figuren op Vastenavond, vermoedelijk in de jaren '50. Naar deze plek heb ik gezocht op de 1:1000 kaarten van het centrum van Den Haag, met het idee dat achter de muur rechts een open plek zou zijn. Dat is niet gelukt. Het is natuurlijk mogelijk dat achter de muur wel bebouwing is, dan valt dit punt niet op de 1:1000 kaart te herkennen anders dan dat het waarschijnlijk een T-kruising is. Kenners van het prijspeil kunnen misschien iets afleiden van het opschrift: "Nabestelling A 75 ct".

Zuid-Oostsingel hoek Antwerpsestraat, Bergen op Zoom.


naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
H de Haas.
8-10-2012 22:03
Geen ideehet is maar een ideeVastenavond is in Februari en dan staat de zon laag. Afgaande op de schaduwen en uitgaande dat dit namiddag is, staat de zon in het Z/Westen, dus loopt die winkelstraat van O naar W en dat kom ik op de kaart in Den Haag niet tegen. Afhankelijk van het tijdstip komt de Hoefkade redelijk in de buurt, mijn mening voor een betere, Martin? 
Stefan de Leeuw
9-10-2012 14:39
n.v.t.niet van toepassingAls de zon in het ZW staat dan loopt m.i. de "Ligastraat" van O naar W en de winkelstraat waar de optocht is van N naar Z. Op veel kaarten van Den Haag staat de kompasroos niet verticaal. Google Earth is dan duidelijker.  
Martin Snuverink
9-10-2012 17:53
Roosendaal?het is maar een ideeVolgens mij is de foto in Limburg of Noord-Brabant gemaakt. In Den Haag werd in de jaren 1950 bij de katholieken nog wel eens vastelavend (sic!) gevierd, maar dit gebeurde in de avond en doorgaans thuis of in een besloten gezelschap. Carnavalsuitingen als deze komen mij (RK opgegroeid) onbekend voor.
Voorts zie ik vensters zonder schuiframen die uitheems zijn voor Den Haag. Ook deze (geļntegreerde?) rolluiken komen me uitheems voor. Het formaat van de bakstenen in e muur rechts wijkt af van het in Den Haag gebruikelijke waalformaat. Het venster boven de etalage herken ik evenmin.
Zo’n wanstaltig groot reclameopschrift van LIGA kan ik me ook al moeilijk in Den haag voorstellen. De Ligafabriek was in Roosendaal. Dit beeld vind ik best aardig bij Roosendaal passen. Ik zal Ingrid Evers (uit Roosendaal en Maastricht) om raad vragen.
Overigens moet de zon inderdaad in het ZW staan, anders had de etalage geen markies nodig. 
Wim de Koning Gans
9-10-2012 22:41
Antwerpsestraat, Bergen op Zoomik weet het zekerAi, een heel nieuw spoor. Een spoor dat leidt naar Bergen op Zoom. Aan het pand Antwerpsestraat 45-47 zat daar jarenlang een reclame van Liga. Zie
beeldbank Bergen op Zoom.
streetview
Martin Snuverink
9-10-2012 23:30
Krabbegatik weet het zekerAha! Krabbegat! Verbluffend gevonden, Wim. hoe kom je erop? 
Wim de Koning Gans
9-10-2012 23:48
n.v.t.niet van toepassingHet leek mij dat zo'n muurreclame wel in een Brabantse beeldbank te vinden moest zijn, en toen was het snel raak. Jammer dat het geen Haagse foto is maar allicht zal het Markiezenhof er blij mee zijn. 
H de Haas
10-10-2012 00:40
N V Tniet van toepassingHeel sterk en frappant, Martin had Roosendaal geopperd en daarbij dacht ik gelijk aan de Antwerpsestraat! Vroeger ben ik daar ditwijls geweest voor mijn werk en toen dacht ik, Antwerpsestraat is niet Roosendaal, maar in Bergen op Zoom. Hoewel ik mij zelf weinig kans gaf heb ik toch even met google een aantal afbeeldingen bekeken, maar niets gevonden mede omdat ik er zelf niet in geloofde. Ik zat dus wel op de goede plek zonder het zelf te weten, dus hier is een compliment aan Wim wel op zijn plaats! 

Reageer op Haags zoekplaatje 141
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 1000 tekens):

U kunt nog tekens typen
Haagse zoekplaatjes wordt u aangeboden door het Haags Gemeentearchief

Heeft u de smaak te pakken? Meer zoekplaatjes uit heel Nederland vindt u op www.zoekplaatjes.nl.       naar boven