Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 129

klik om te vergroten Van deze foto weten we de exacte datum, namelijk 25 november 1981. Marcel Minnée is de fotograaf, hij voorzag de opname van de beschrijving 'Sloop in de Schilderswijk'. Niet uit te sluiten valt dat het gaat om de Stationsbuurt. We kijken in een woonblok dat gedeeltelijk wordt afgebroken door de firma De Jong en De Wilde. Opvallend zijn de verspringende achtergevels aan de rechterkant. Het pand met gepleisterde achtergevel staat in de steigers en wordt dus blijkbaar opgeknapt. Links op de voorgrond een dichtgemetselde deur? Rechts van de sierlijke middenstijl moet dan ook een deur gezeten hebben. Deze foto staat in de Haagse beeldbank als foto 5.13159. De foto's van Marcel Minnée zijn voorzien van een watermerk en er kan niet op ingezoomd worden. Om de oplossing van dit zoekplaatje te vergemakkelijken heeft de fotograaf toestemming gegeven hier een hogere resolutie te laten zien.Naaldwijksestraat met zicht op achtergevels van Parallelweg (rechts) en Poeldijksestraat, Den Haag.


naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Martin Snuverink
16-8-2012 15:48
Parallelweg/ Poeldijksestraat/ Naaldwijksestraatik weet het zekerWe zien rechts de achterzijde van de huizen van de Parallelweg tussen Poeldijksestraat (zie voorkant op foto 0.57217) en Naaldwijksestraat (zie voorkant op foto 0.54223). De huizen (bordelen?) van de Poeldijksestraat (nu geheten Wolterbeekstraat) worden nog opgeknapt. Foto 5.13186 (van dezelfde dag en dezelfde fotograaf) toont hetzelfde project. 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
16-8-2012 16:17
Naaldwijksestraat met zicht op achtergevels van Parallelweg (rechts) en Poeldijksestraatik weet het zekerGoed gezien Martin! Foto 7.00823 biedt een kijkje in dit blok, de Poeldijksestraat is van boven af gerekend de eerste straat na de hofjeswoningen van het Rode Dorp. Het pandje met kleinere zolder en twee ramen in de achtergevel was een onderdeel van het hoekpand Parallelweg-Poeldijksestraat. 

Reageer op Haags zoekplaatje 129
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 1000 tekens):

U kunt nog tekens typen
Haagse zoekplaatjes wordt u aangeboden door het Haags Gemeentearchief

Heeft u de smaak te pakken? Meer zoekplaatjes uit heel Nederland vindt u op www.zoekplaatjes.nl.       naar boven