Uw zoekopdracht

Haags zoekplaatje 121


klik om te vergroten Ook dit is een recent in de Haagse Beeldbank opgenomen foto van J. Blackstone, gemaakt in september 1941. Op een muur zijn aanplakbiljetten aangebracht, o.a. 'V = Duitschland wint voor Europa op alle fronten', 'Europa is aangetreden' en een affiche dat jongens oproept aan te treden in de Waffen SS. Aangezien van J. Blackstone nu twee Amsterdamse en één Rotterdamse foto bekend zijn, valt niet uit te sluiten dat dit een opname buiten Den Haag is. Maar dat hoeft natuurlijk niet het geval te zijn, zie bijvoorbeeld HGA001312669 gemaakt in de Thomas Schwenckestraat. Mogelijk is dit eveneens in de nabijheid van de woning van de familie Blackstone in de Stephensonstraat.
Om deze foto in de beeldbank te bekijken: HGA001312649. Om alle foto's van J. Blackstone te bekijken, klik hier.

De Perponcherstraat hoek Laan van Meerdervoort (zijkant van Laan van Meerdervoort 198), Den Haag.

naam/datumwaar?hoe zeker?toelichting
Stefan de Leeuw
di 26-6-2012 15:28:35
De Perponcherstraat hoek Laan van Meerdervoorthet zou heel goed kunnenMet Google Earth een toertje gemaakt. Het is dichtbij de Stephensonstraat en het lijkt sterk op het zoekplaatje. En mocht het daar niet zijn dan moet het haast wel in die buurt zijn. 
Stefan de Leeuw
di 26-6-2012 16:09:30
De Perponcherstraat hoek Laan van Meerdervoortik weet het bijna zekerEn als prettige bijkomstigheid: de schaduw klopt met het huis aan de overkant. 
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
di 26-6-2012 19:03:38
De Perponcherstraat hoek Laan van Meerdervoortik weet het zekerVolgens mij zit je helemaal goed Stefan. Het balkonnetje van het zoekplaatje is er nog steeds, maar hangt nu aan een uitbouw. Het patroon van het metselwerk boven de natuurstenen plint klopt precies, de richel zit nu dichter bij de stoep die blijkbaar hoger ligt dan vroeger. Bedankt Stefan voor de snelle oplossing!
streetview
Wim de Koning Gans (Haags Gemeentearchief)
wo 27-6-2012 09:35:28
n.v.t.niet van toepassingNog even een aanvulling. Op het zoekplaatje zien we achter het zonnescherm een uitbouw met daarboven een balkon. Die uitbouw is later een verdieping hoger gemaakt, dat is duidelijk te zien aan het metselwerk dat ik gisteren ter plekke bekeken heb. Aan die verhoogde uitbouw is een balkon gehangen met het oude hekwerk (in ieder geval zijn de spijlen hetzelfde). 

Reageer op Haags zoekplaatje 121
Naam    E-mailadres   
Waar?    Hoe zeker?   
Korte toelichting (maximaal 600 tekens):

U kunt nog tekens typen